Man met nagellak

sara-kurfess-j9Kp9Tq-BmE-unsplash

In gesprek
Gisteren werden wij onaangenaam verrast door het bericht over Lars, een jongen van 18 die al een jaar bij Jumbo in Glanerbrug werkt. Werkte om precies te zijn, Lars is inmiddels gestopt. De reden dat Lars niet meer bij de supermarkt werkt is, dat hij niet zichzelf kan zijn.  Een andere supermarkt heeft hem een baan aangeboden. Ook vanuit Jumbo Nederland is er steun gekomen voor Lars.

Volgens de supermarkteigenaar Radjen Lochan, die inmiddels zijn beleid heeft bijbesteld door voortschrijdend inzicht, wás de reden voor Lars’ verbod zich te mogen uiten dat ‘Glanerbrug nog niet klaar is voor jongens die nagellak dragen’. De vraag die zich opwerpt is of Glanerbrug écht nog niet toe is aan mannen met nagellak? Daarom willen wij, als COC Twente-Achterhoek, morgen in gesprek gaan met Glanerbruggers om van hen te horen hoe zij hier tegenaan kijken, tegen de storm van publiciteit over hun dorp.

Mannen met nagellak
Mannen die nagellak dragen worden steeds talrijker. Gendergelijkheid gaat niet alleen over vrouwen gelijk behandelen als mannen, maar ook over mannen die zich mogen uiten met bv. make-up zoals we dat van vrouwen al langer gewend zijn.

COC Twente en de Achterhoek is een onderdeel van de landelijke belangenorganisatie COC en zet zich in voor acceptatie en normalisatie van seksuele en genderdiversiteit. Voor vragen kunt u ons bereiken via info@coctwenteachterhoek.nl