Mercury Café

Elke 2e woensdag van de maand wordt het Mercury Café georganiseerd. Deze avond in café Stonewall in het centrum van Enschede is bestemd voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders, interseksuelen of een andere geaardheid of genderidentiteit (lhbt+’ers) met een beperking vanaf 16 jaar.

WAAROM EEN CAFÉ-OKÉ

Binnen instellingen voor mensen met een beperking is nog maar weinig aandacht voor verliefdheid, relaties en seksualiteit in het algemeen, laat staan voor lhbt+’ers.  Deze groep cliënten heeft vaak behoefte aan contacten met andere gevoelsgenoten.

Daarom hebben destijds MEE Twente, Stonewall, en het COC Twente-Achterhoek het initiatief genomen voor een ontmoetingsgroep voor lhbt+’ers. Een dergelijke groep wordt vaak een ‘Café-Oké’ genoemd.

In Twente-Achterhoek heeft het van de bezoekers van het café de naam ‘Mercury Café’ gekregen als eerbetoon aan de zanger van de legendarische popgroep Queen.

Voor cliënten is een avond in het Mercury Café niet alleen een avond uit, maar ook een gelegenheid om ervaringen te delen met anderen die dezelfde gevoelens hebben.

Kijk voor meer informatie en nieuwsberichten op de Facebookpagina.

    * Bij het gebruik van de formulier gaat u akkoord met onze privacy verklaring.