‘Mister ookZOsoos’ overleden

Op 25 augustus jl. is Jan van den Bosch uit Hengelo op 84 jarige leeftijd overleden. Hij was de initiatiefnemer van de ontmoetingsgroep voor senioren in Twente, de ookZOsoos . De naam verwijst naar de wijze waarop er vroeger over homoseksuelen werd gesproken: “die is ook zo”.

Het begon met een paginagroot en indrukwekkend interview met Jan in de Tubantia over zijn leven als oudere alleengaande homo-man in Twente 5 december 2009. Hij kreeg veel reacties en besloot dat het tijd werd voor een ontmoetingsgroep voor roze senioren in Twente.

Met steun van het COC Twente-Achterhoek ging de soos in maart 2010 feestelijk van start. Jan was jarenlang coördinator en gastheer en zorgde ervoor dat iedereen zich welkom en veilig voelde. Tot de laatste bijeenkomst voordat corona uitbrak, was Jan een trouw bezoeker.

Meer dan 10 jaar en ruim honderd bijeenkomsten later, is de ookZOsoos een begrip in Twente. De soos voorziet nog altijd in de behoefte van roze senioren aan het ontmoeten van ‘gelijkgestemden’.

De roze senioren in onze regio en het COC Twente-Achterhoek zijn Jan veel dank verschuldigd en zullen er zorg voor dragen dat de soos blijft bloeien.

Leave a comment