Goed gesprek

Stel een vraag, neem contact op

Wil jij eens te praten met iemand die bijvoorbeeld ook homo-, biseksueel of transgender is? Wil je jouw verhaal kwijt? Heb je specifieke vragen? Of weet je het eigenlijk gewoon allemaal niet zo goed?Je kan een keer praten met een ervaringsdeskundige van het COC Twente-Achterhoek.

We zijn een groep vrijwilligers die gesprekken voeren met lhbt’ers die daar behoefte aan hebben. De  meeste vrijwilligers zijn zelf ook homo, lesbo, bi of transgender. Daardoor spreken ze ook vaak uit eigen ervaring. Al onze vrijwilligers in het ondersteuningsteam hebben op de één of andere manier ervaring met dit soort gesprekken. Bijvoorbeeld omdat ze in de hulpverlening werken of in het onderwijs.

  • We bieden een luisterend oor aan iedereen die dat nodig heeft. Afhankelijk van wie je bent en wat je wil, proberen we iemand te zoeken waarvan we denken dat je er een ‘klik’ mee hebt.
  • We gaan niet op de stoel van de hulpverlener zitten. Als de dingen waar je mee zit complexer zijn, kunnen we je wel doorverwijzen. We kennen veel organisaties en hulpverleners die je verder kunnen helpen.

Daarnaast hebben we ook gezelligheidsgroepen voor senioren, lhbt’ers met een verstandelijke beperking en transgenders. We kunnen je introduceren bij één van deze groepen als je graag meer mensen wilt leren kennen.

STEL EEN VRAAG, NEEM CONTACT OP

4
Freerk Jager
Luisterend Oor

    * Bij het gebruik van de formulier gaat u akkoord met onze privacy verklaring.