Rainbow Sit In Enschede

Wereldwijd zijn allerlei parades voor LHBT+ (lesbisch, homo, bi- transgender en andere variaties) afgelast ten gevolge van de coronamaatregelen.
Om toch aandacht te besteden aan de acceptatie van seksuele en genderdiversiteit is 27 juni 2020 uitgeroepen tot Global Pride Day!🏳️‍🌈 Via het YouTube-kanaal van Global Pride is een 24-uurs live streaming met vele bekende artiesten.🎤

Om het digitale evenement kracht bij te zetten organiseert COC Twente-Achterhoek een demonstratie voor de sociale acceptatie van lhbt+’ers in Enschede in de vorm van een Rainbow Sit In.

De aandacht is nog altijd hoognodig. Veel jongeren worstelen met hun geaardheid, transgenders worden op de arbeidsmarkt gediscrimineerd en mannen- en vrouwenstellen, die hand in hand lopen, worden aangestaard, uitgescholden of erger…..💔

Het COC Twente-Achterhoek vindt het van belang dat alle burgers in onze regio zichzelf kunnen zijn en zich veilig voelen ongeacht hun geaardheid en genderexpressie!

Maak jij je ook sterk voor diversiteit? 💪🏻

Kom dan zaterdag 27 juni 2020 tussen 12 uur en 14 uur naar de Lasonderbleek in Enschede!📍

Breng je kleedje en een picknickmand (en regenboogaccessoire🌈) mee en neem plaats rondom één van de regenboogvlaggen, die ruim verspreid op deze bleek van Enschede liggen; een knipoog naar de traditie van Enschede textielstad.
Houd ook rekening met het weer (voldoende drinken, zon- en regenbescherming).☀️

Natuurlijk houden we allemaal 1,5 meter afstand van elkaar, dus kom op tijd, want vol = vol!

(Parkeer bij voorkeur bij winkelcentrum op de Brouwerij aan de Roomweg.)

Leave a comment